KOTI UUTISET HISTORIA KOIRAMME KASVATUS GALLERIA LINKIT YHTEYS

BH DUJOIEDEVIE ELANOR

A/A, 0/0, selkä terve, silmät terveet

Näyttely ROP, SERT

Nelli-Pelli-Lellivaava on se koira, jota olen jo vuosia odottanut.

Pentuja syntyi seitsemän, joista viisi oli narttuja, eli valinnanvaikeutta riitti niinkin tasaisesta pentueesta. Yksi varattiin jo pariviikkoisena, toinen viisiviikkoisena ja kolmesta minä valitsin tytön, jolla oli valkea viiru vasemmalla rinnassa. Sitten menin ja vaihdoin, mutta loppujen lopuksi Nelli oli se Nelli, jonka olin valinnutkin.

Nellillä on isänsä toimintakyky - se menee mihin vain, mummonsa jääräpäisyys - minä ensin, mulle tänne kaikki heti nyt - ja vaarinsa äly.

Äidiltään se on perinyt kuuliaisuuden ja iloisuuden. Ja kaikenlisäksi Nelli on nätti kuin mikä, ja omaa kaikki ne ominaisuudet tyypissä, joita minä arvostan: hyvät kulmat ja liikkeet, vahva, tilava runko, viehättävä ylälinja ja kaunis, rodunomainen, silti liioittelematon pää.

Nellissä on kaikki se, mitä koiralta olen odottanut - tulevaisuus tuokoon loput.

Nelli on aloittanut jalostusuransa perin onnistuneesti 2006 H-pentueeni emänä ja jatkoa seuraa 2007 syntyneestä J-pentueesta. Nelli on ensimmäinen tervueren Suomessa koskaan, jolla on vähintään 2 pentuetta, kaikki 100% lonkka/kyynärkuvattuja tuloksella A/0!

 

Koiranet s.3.8.2002