Koirat ovat olleet jo kauan osa ihmisten elämää apuna metsästyksessä, opaskoirina tai ihan vain seurana. Mutta miten nämä karvaiset ystävämme parantavat elämänlaatuamme?

Koirat kohentavat mielialaamme

Vain 15-30 minuuttia koirasi kanssa voi tehdä olosi rauhallisemmaksi ja rennommaksi. Koirien kanssa vietetyn ajan on tutkittu lisäävän aivojen dopamiini- ja serotoniinitasoja, jotka ovat molemmat mielihyvää ja tyyneyttä aiheuttavia välittäjäaineita. Joten seuraavan kerran, kun sinulla on huono päivä, vietä aikaa koirasi kanssa. Se auttaa varmasti!

Koirat saattavat vähentää sydän- ja verisuonisairauksia

Tutkimukset osoittavat, että kun puhut ja silität koiraasi, se alentaa verenpainettasi. Tämä puolestaan tarkoittaa, että sinulla voi olla pienempi riski sairastua sydän- ja verisuonitauteihin!

Koirat vähentävät allergioita

Lapsilla, jotka ovat kasvaneet koirataloudessa, on vähemmän allergioita.

Koirien on myös todettu pienentävän lasten riskiä sairastua ekseemaan (ihosairaus).

Koiran omistaminen parantaa terveyttäsi yleisellä tasolla

Koirat tarvitsevat päivittäistä liikuntaa, ja niin ihmisetkin. Vie siis koirasi lenkille, ja voit kasvattaa kuntoasi ihan huomaamatta! Koirat auttavat myös pitämään esimerkiksi työttömiä ihmisiä vuorokausirytmissä, sillä koirilla on tarpeita, joista koiran omistajan täytyy huolehtia.

Ihmiset, joilla on koira, parantuvat sairauksista nopeammin

Luit oikein: jos sinulla on usein flunssa tai vaikkapa vatsatauti, hanki koira! Tutkimukset osoittavat, että koirien omistajat parantuvat nopeammin. Itse asiassa ihmisillä, joilla on koira, voi olla jopa kaksi kertaa parempi todennäköisyys toipua täysin sydänkohtauksesta kuin normaalilla ihmisellä.

Koirat voi kouluttaa tekemään uskomattomia asioita

Koirat ovat todella hyviä palvelijoita, ja ne voi kouluttaa hakemaan vaikkapa lääkkeitä, kävelykepin, tai ihan mitä vaan. Esimerkiksi kehitysvammaisille tai sokeille koira voi olla erinomainen apu. Koiran voi kouluttaa jopa tunnistamaan epilepsiakohtauksen!

Koirat ovat hyviä vartijoita

Koirat oppivat pennusta lähtien tarkkailemaan ympäristöään mahdollisten uhkien varalle. Varkaat pelästyvät koiran haukuntaa eivätkä varmasti murtaudu taloon, jos koira katsoo heitä ikkunan läpi. Toiset koirarodut sopivat erityisen hyvin vahtikoiriksi. Esimerkiksi rottweilerit, saksanpaimenkoirat ja skotlantilaiset terrierit ovat todella hyviä vahtikoiria. Koirat osaavat varoittaa omistajaansa mahdollisista vaaroista.

Koirat vähentävät stressiä

Otatko paljon stressiä töistä? Ota koirasi mukaan töihin! Tutkimukset jälleen kerran osoittavat, että ihmisillä, joilla on koira mukana työpaikalla, on paljon vähemmän stressiä kuin muilla. Koiran mukaan ottamista töihin voisi peräti kutsua trendiksi sillä se on yleistynyt.

Koirat tekevät sosiaalisesta kanssakäymisestä helpompaa

Vaikka koirat tarvitsevatkin huomiota myös omistajaltaan, niiden pitää myös antaa leikkiä muiden koirien kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että saat itsekin mahdollisuuden tavata muita ihmisiä ja sosialisoitua, kun viet koirasi leikkimään muiden ihmisten koirien kanssa. Koirat voivat luonnollisesti olla hyviä keskustelunaiheita koirien omistajien kesken.

Sinulla ei koskaan tule tylsää

Kun sinulla on tylsää, koirasi voi auttaa sinua siinäkin asiassa! Voit leikkiä sen kanssa, viedä sen lenkille, harjoitella eri asioita sen kanssa tai kouluttaa sitä, tai ihan vaan katsella mitä se puuhaa. Se on varmasti hauskaa, kummallekin osapuolelle.

Koirat voivat jopa pelastaa elämäsi

Jotkin koirat ovat pystyneet huomaamaan esimerkiksi epäluonnollisia patteja tai luomia omistajiensa kehossa. Nämä luomet tai patit ovat osoittautuneet kasvaimiksi lääkärikäynnin yhteydessä. Kun ihmiset huomasivat tämän ihmeellisen kyvyn koirilla, niitä on koulutettu tunnistamaan nämä poikkeavat luomet tai patit. Koulutus kestää lyhimmillään vain 3 tuntia.

Yhteenveto

Tarviiko tähän edes sanoa enää mitään? Koiran omistamisella on monta hyvää puolta, ja koirat ovatkin sanonnan mukaan ihmisen parhaita ystäviä. Ne parantavat omistajansa fyysistä ja henkistä terveyttä ja myöskin ympärillä olevien ihmisten terveyttä.